Saeimas Apmeklētāju centru deviņos gados apmeklējis vairāk nekā 21 tūkstotis cilvēku

(29.01.2018.)

Deviņu gadu laikā, kopš darbojas Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs, to apmeklējis vairāk nekā 21 tūkstotis cilvēku. Apmeklētāju un informācijas centra darbības mērķis ir pilnveidot Saeimas dialogu ar sabiedrību, nepastarpināti sniedzot informāciju apmeklētājiem un īstenojot dažādus izglītojošus projektus.

Centru deviņu gadu laikā apmeklējuši 21 560 apmeklētāju, bet klātienē ar parlamenta deputātiem un amatpersonām šajā laikā apmeklētāji tikušies vairāk nekā 6000 reižu. Nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāji Saeimā deviņu gadu laikā iesnieguši vairāk nekā 55 000 iesniegumu. Uz Saeimas informatīvo e-pastu saņemti gandrīz 12 tūkstoši elektronisko vēstuļu, savukārt uz informatīvo tālruni – vairāk nekā 11 tūkstoši zvanu.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par parlamenta darbu, Saeima īsteno virkni informatīvi izglītojošu projektu, kas galvenokārt paredzēti jauniešu auditorijai. Viens no šādiem pasākumiem ir “Jauniešu Saeima”, kas ik gadu parlamentā pulcē 100 jauniešus, kuri caur pašu pieredzi vēlas izprast likumdevēja darba specifiku. Savukārt izglītojošajā skolu programmā “Iepazīsti Saeimu” deviņu gadu laikā piedalījušies jau vairāk nekā 6000 audzēkņu no 140 Latvijas skolām. Tāpat Saeima ir viens no lielākajiem “ēnu devējiem” mūsu valstī, un deviņu gadu laikā deputātus un darbiniekus “ēnojuši” vairāk nekā 2000 skolēnu. Saeimā tiek rīkotas arī dažādas konferences, diskusijas, apbalvošanas, tematiskās izstādes un konkursi jauniešiem.

Saeima ik gadu rīko Atvērto durvju dienu, piedalās projektā “Staro Rīga”, kā arī Muzeju naktī. Parlamenta deputāti un darbinieki piedalās arī Ziemassvētku labdarības akcijā un Donoru dienā, kā arī sporta spēlēs.

Lai skaidrotu Saeimas darbu, tiek izstrādāti informatīvi izglītojoši materiāli, piemēram, infografikas, videomateriāli, prezentācijas un faktu lapas.

2017.gada septembrī ir izveidots parlamenta Facebook konts, kas vēsta par notikumiem un aktualitātēm Saeimā, kā arī parlamentārismu un tā vēsturi Latvijā. Tāpat ikvienam ir iespēja sekot līdzi parlamenta ikdienai fotogrāfijās Saeimas Flickr un Instagram kontos un videosižetos Saeimas YouTube kanālā.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no pulksten 9.00 līdz 16.30. Apmeklējot centru, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī zvanot uz Saeimas informatīvo tālruni 67087321 vai rakstot e-pastu uz info@saeima.lv.

 

Infografika par centra darbību aizvadītajos deviņos gados: https://www.saeima.lv/lv/par-saeimu/informativie-materiali-par-saeimu/infografika-saeimas-apmekletaju-un-informacijas-centram-9-gadi/

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde