Svinīgā fotografēšanās pie Zigfrīda Annas Meierovica portreta

(24.01.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 25.janvārī, aicinājusi Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču uz svinīgo fotografēšanos pie Zigfrīda Annas Meierovica portreta Saeimas namā.

Svinīgā fotografēšanās notiks pirms ikgadējām Saeimas ārlietu debatēm, godinot Latvijas pirmā ārlietu ministra ieguldījumu mūsu valsts izveidē un attīstībā.

Z.A.Meierovica portrets Saeimas nama gleznu kolekcijā ir kopš 2016.gada 4.maija, kad Saeimas namā svinīgā pasākumā Latvijas parlaments saņēma atjaunotās Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju dāvinājumu – Z.A.Meierovica, viena no Latvijas parlamenta pamatlicējiem, portretu. Tas bija septiņu parlamenta priekšsēdētāju - Anatolija Gorbunova, Alfreda Čepāņa, Induļa Emša, Ingrīdas Latimiras (Ūdres), Gundara Daudzes, Solvitas Āboltiņas, Ināras Mūrnieces - veltījums Latvijas simtgadei.

Z.A.Meierovics vēsturē ir iegājis gan kā Latvijas pirmais ārlietu ministrs, gan kā politiķis, kurš ieguldījis lielu darbu, lai kopā ar citiem Latvijas tālaika politiķiem panāktu Latvijas de facto, vēlāk arī de iure atzīšanu.

Nozīmīga ir arī Z.A.Meierovica artava Latvijas parlamentārisma tapšanā. Viņš bija viens no izcilākajiem Latvijas parlamentārisma pamatlicējiem un Latviešu pagaidu nacionālās padomes dibinātajiem, Satversmes sapulces un 1.Saeimas deputāts.

Mediju ievērībai
Foto, video iespēja. Mediju pārstāvju ierašanās Saeimas nama Balsošanas zālē līdz plkst. 8.55.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta