Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas pasākumā

(17.01.2018.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ceturtdien, 18.janvārī, piedalīsies Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas pasākumā un pasniegs grāmatu dāvinājumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktam.

Pasākumā piedalīsies un dāvinājumus pasniegs arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, kā arī citas esošās un bijušās valsts amatpersonas.

I.Mūrniece bibliotēkai dāvinās Saeimas izdotās grāmatas – “Janvāra hronika” un “Augusta hronika. Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana de facto”, kurās ietvertas Latvijas toreizējā likumdevēja – Augstākās padomes – 1991.gada barikāžu un augusta vēsturisko notikumu laikā pasaules medijiem izplatītās preses relīzes, amatpersonu diplomātiskā sarakste un notikumu apskati.

Tautas grāmatu plauktā nonāk bibliotēkai dāvinātās grāmatas ar dāvinātāju ierakstītiem vēstījumiem vai personiskiem stāstiem. Paredzēts, ka Tautas grāmatu plauktu ar grāmatām papildinās arī ārvalstu amatpersonas, kas Latvijas valsts simtgades gadā viesosies mūsu valstī. Grāmatas paliks Tautas grāmatu plauktā, un tajās ierakstītie vēlējumi būs pieejami arī digitālā formā, veidojot vēsturisku simtgades liecību.

Latvijas valsts simtgades gada atklāšanas pasākums notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Mūkusalas ielā 3, Rīgā, plkst.19.00.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā