Saeima ceturtdien sanāks uz rudens sesijas noslēguma sēdi

(20.12.2017.)

Saeima ceturtdien, 21.decembrī, sanāks uz šī gada rudens sesijas noslēguma sēdi, un tajā galīgajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem likumā “Par zemes dzīlēm”, kas paredz pagarināt zemes dzīļu izmantošanas termiņus šo dabas resursu ilgtspējīgas izmantošanas nodrošināšanai. 

Galīgajā lasījumā deputāti lems arī par Otrā pasaules kara dalībnieka statusa likuma projektu. Likums noteiks šī statusa piešķiršanas kārtību, kā arī to, kuras personas nevarēs atzīt par Otrā pasaules kara dalībniekiem. 

Vēl trešajā galīgajā lasījumā rītdienas darba kārtībā ir grozījumi Dziesmu un deju svētku likumā, kas paredz izveidot operatīvās vadības grupu. Tās uzdevums būs nodrošināt svētku pasākumu nepārtrauktību, preventīvu drošības un, ja nepieciešams, arī ārkārtas situācijas vadību. 

Tāpat skatīšanai galīgajā lasījumā sagatavoti grozījumi Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā, kas ļaus publiskām personām savu mantu nodot bezatlīdzības lietošanā sociālajiem uzņēmumiem, un grozījumi Kredītu reģistra likumā, lai pilnveidotu reģistru, tostarp kā informācijas avotu personu kredītspējas vērtēšanai. 

Pirmajā lasījumā Saeima rīt vērtēs Dzīvnieku barības aprites likuma grozījumus, lai varētu pilnveidot dzīvnieku barības pārbaužu prasības, savukārt otrajā lasījumā plānots lemt par likumprojektu, kas paredz četru nekustamo īpašumu Alūksnes un Kārsavas novados daļu piespiedu atsavināšanu Latvijas un Krievijas valsts robežas joslas ierīkošanai. 

Saeimas sēdē arī plānots izskatīšanai komisijās nodot vairākus jaunus likumprojektus. To vidū grozījumi Kredītinformācijas biroju likumā, lai varētu paplašināt kredītinformācijas lietotāju loku, un Apdrošināšanas līguma likuma projekts, kas paredz pilnveidot un modernizēt spēkā esošo apdrošināšanas līgumattiecību regulējumu. 

21.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā ir 16 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt