Konferencē Saeimā diskutē par mūžizglītības attīstības jautājumiem

(08.12.2017.)

Lai diskutētu par mūžizglītības attīstības tendencēm un tās nākotni, Saeimā piektdien, 8.decembrī, notika konference “Mūžizglītība – tilts no formālās izglītības uz indivīda, tautsaimniecības un valsts mērķu īstenošanu”. To rīkoja Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija sadarbībā ar Augstākās izglītības padomi, Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts izglītības satura centru un Latvijas Pašvaldību savienību.

Konferenci atklāja Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētāja Laimdota Straujuma.

“Modernā un dinamiskā pasaulē cilvēku zināšanas un prasmes ir nenovērtējams kapitāls. Tehnoloģiju attīstība ir strauja, darbaspēka struktūra pastāvīgi mainās, un laikmets no cilvēkiem prasa spēju savas zināšanas nemitīgi pilnveidot visa mūža garumā. Esmu pārliecināta, ka mūžizglītība ir ne vien instruments tautsaimniecības izaugsmei, bet arī ceļš uz harmonisku, līdzsvarotu sabiedrību, kurā ikviens ir iesaistīts kā valsts, tā savas labklājības celšanai. Politiķu, izglītības profesionāļu un uzņēmēju kopīgs uzdevums ir sistemātiski pilnveidot pieaugušo izglītības sistēmu, jo tā ilgtermiņā darbojas darba devēju, darba ņēmēju un visas sabiedrības interesēs,” pirms konferences uzsvēra L.Straujuma.

Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš konferencē runāja par tuvāko desmit gadu būtiskākajiem izaicinājumiem izglītotas sabiedrības kontekstā, savukārt Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Jānis Salmiņš uzstājās ar prezentāciju par Latvijas ekonomikas transformāciju no produktivitātes un cilvēkkapitāla aspekta. Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa runāja par ilgtspējīgas pieaugušo izglītības sistēmas attīstīšanu Latvijā, bet Rīgas Biznesa skolas direktors Jānis Grēviņš klātesošos uzrunāja par līderu izglītošanu valsts attīstībai.

Pasākuma noslēgumā notika ekspertu diskusija.

Konferencei interesenti varēja sekot līdzi tiešraidē www.saeima.lv

 

Konferences materiāli:

Programma

Vidzemes Augstskolas rektora Gata Krūmiņa prezentācija

Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktora Jāņa Salmiņa prezentācija

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāres Līgas Lejiņas prezentācija

Rīgas Biznesa skolas direktora Jāņa Grēviņa prezentācija

Fotogrāfijas

Videoieraksts: 1.daļa un 2.daļa

Videosižets

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā