Saeimā viesosies NATO kaujas grupas un ASV karavīri

(16.11.2017.)

Latvijas Republikas proklamēšanas 99.gadadienas priekšvakarā Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 17.novembrī, Saeimā tiksies ar NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) karavīriem.

Saeimas priekšsēdētājai un karavīriem ir paredzēta kopīga fotografēšanās Saeimas Sēžu zālē.

NATO karavīriem parlamentā plānota tikšanās arī ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu.

NATO paplašinātās klātbūtnes daudznacionālās kaujas grupas Latvijā mērķis ir stiprināt aizsardzības un atturēšanas spējas alianses austrumos. Latvijā izvietoto kaujas grupu vada Kanāda, un tajā piedalās Albānija, Itālija, Polija, Slovēnija un Spānija. ASV karavīri rotācijas kārtībā Latvijā uzturas kopš 2014.gada, apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu kolektīvajā drošībā.

 

Mediju ievērībai:
Foto un video iespēja Saeimas pārstāvju un karavīru kopīgās fotografēšanās laikā Sēžu zālē. Mediju pārstāvju ierašanās Sēžu zālē līdz pulksten 11.50.
Foto un video iespēja O.Ē.Kalniņa un karavīru tikšanās laikā Baltiešu zālē Jēkaba ielā 6/8 pulksten 12.20.

Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt