Saeimas priekšsēdētāja: monogrāfija par Latvijas nepārtrauktību ir nozīmīgs devums tautas valstsgribas stiprināšanā

(15.11.2017.)
Galerija

Monogrāfija “Nepārtrauktības doktrīna Latvijas vēstures kontekstā” ir nenovērtējams devums Latvijas tautas valstsgribas stiprināšanā, un to faktiski var uzskatīt par mūsu valsts Satversmes papildinājumu. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 15.novembrī, uzrunājot klātesošos jaunizdotās monogrāfijas atvēršanas pasākumā.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Latvijas valsts nepārtrauktību ir nodrošinājusi Latvijas tautas spēcīgā griba pēc savas valsts.

Valsts turpinātības koncepcijas izpratne un atzīšana ir vienlīdz svarīga gan starptautiskajās attiecībās, gan iekšpolitiski, taču tai ir arī cilvēciska nokrāsa, sacīja I.Mūrniece. “Valsts turpinātības izjūta ir stiprināma un vairojama Latvijas tautas sirdī, prātā un darbos. Tikai šādu jūtu esamība spēj nosargāt savu valodu, kultūru, identitāti un Latvijas valsti.”

Saeimas priekšsēdētāja pateicās monogrāfijas autoriem un atbalstītājiem par ieguldīto darbu un pārliecību par Latvijas valsti.

Latvijas valsts nepārtrauktība ir jēdziens, kura saturs nereti ir dažādi interpretēts un saprasts. Pirmo reizi lasītājiem piedāvāta plaša pētījuma rezultātā tapusi monogrāfija par Latvijas un pārējo Baltijas valstu nepārtrauktības tiesiskajiem, politiskajiem un vēsturiskajiem aspektiem. Monogrāfijas 12 autori ir pazīstami Latvijas juristi, politologi un vēsturnieki.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157688525598761
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt