Ojārs Ēriks Kalniņš Otavā pateicas Kanādai par ieguldījumu Latvijas drošībā

(01.11.2017.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, vizītē Otavā tiekoties ar Kanādas parlamentāriešiem, pateicās Kanādai par NATO kaujas grupas vadību Latvijā, vienlaikus paužot gandarījumu par abu valstu veiksmīgo sadarbību arī tirdzniecībā un kultūras jomā.

Vizītes ietvaros O.Ē.Kalniņš tikās ar Kanādas parlamenta Senāta spīkeru Džordžu Fēriju (George J.Furey), Pārstāvju palātas spīkeru Džefu Rīganu (Geoff Regan), kā arī ar Pārstāvju palātas Ārlietu un starptautiskās attīstības komisijas pārstāvjiem un virkni citiem parlamentāriešiem.

Kanādas loma Eiropā ir būtiski pieaugusi līdz ar NATO kaujas grupas vadību Latvijā, savukārt Latvija ir kļuvusi par Kanādas interešu aizstāvi Eiropā, puses bija vienisprātis. Sarunās Kanādas parlamentārieši interesējās par savas valsts karavīru ikdienu Latvijā.

O.Ē.Kalniņš uzsvēra, ka šī brīža situācija pasaulē prasa stipras transatlantiskās attiecības un multilaterālisma jeb daudzpusējības principu sadarbībā ar citām valstīm, lai tādējādi kopīgiem spēkiem stātos pretī drošības izaicinājumiem.

Vizītes laikā pārrunātas iespējas veicināt Eiropas Savienības, tostarp Latvijas, un Kanādas ekonomisko sadarbību. Puses bija vienisprātis, ka būtisks impulss būs Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA) starp Kanādu, no vienas puses, un Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no otras puses. Latvijas parlaments līgumu ratificēja šī gada februārī, kļūstot par pirmo Eiropas Savienības valsti, kas to ratificējusi. O.Ē.Kalniņš uzsvēra nepieciešamību veicināt uzņēmēju delegāciju vizīšu apmaiņu.

Vizītes ietvaros O.Ē.Kalniņš tikās arī ar Kanādā dzīvojošo latviešu kopienu. Ārlietu komisijas vadītājs pauda gandarījumu, ka latviešu kopiena turpina uzturēt latviskās vērtības, kā arī sniedz būtisku ieguldījumu Kanādas labklājības veicināšanā.

Ārlietu komisijas vadītājs vizītē Kanādā uzturas no 30.oktobra līdz 2.novembrim.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157662143968458
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde