Saeima konceptuāli atbalsta likumprojektu par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pārvaldību

(05.10.2017.)
Galerija

Saeima ceturtdien, 5.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu pārvaldību. Tajā paredzēts nošķirt regulatora un sabiedrisko mediju pārvaldības funkcijas un izveidot jaunu institūciju – Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (SEPLP).

Piedāvātais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums noteiks šo mediju pārvaldības, uzraudzības, finansēšanas, sabiedriskā pasūtījuma izstrādes un citus jautājumus. Tā mērķis ir nodrošināt sabiedrisko elektronisko mediju efektīvu un atklātu pārvaldību, neatkarību un atbildīgumu sabiedrības priekšā. Likumprojektā iezīmēta sabiedrisko mediju loma, akcentējot Latvijas demokrātiskās iekārtas un vārda brīvības stiprināšanu. Tāpat akcentēta mediju loma latviešu valodas un nacionālās kultūras kopšanā, kā arī citi būtiski mediju darbības pamatprincipi.

Plānots, ka SEPLP veidos deviņi locekļi. No tiem četrus ievēlētu Saeima, trīs izvēlētu Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome, bet pa vienam ieceltu Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

Kā uzsvērts likumprojekta anotācijā, sabiedrisko mediju pilnvērtīgu funkciju īstenošanu demokrātiskā sabiedrībā garantē pastāvīgs, pietiekams un neatkarīgs publiskais finansējums. Līdz ar to likumprojektā paredzēta budžeta garantija, ka piešķirtais publiskais finansējums nevar būt mazāks kā iepriekšējā gadā.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem