Jaunieši aicināti piedalīties valsts karogam veltītā fotokonkursā

(19.09.2017.)

Gatavojoties Lāčplēša dienai un Latvijas simtgadei, kā arī veicinot patriotismu un nacionālo apziņu, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti piedalīties fotokonkursā “Mūsu karogs”. Konkursa uzvarētāji dosies braucienā ar patruļkuģi, kā arī saņems pārsteiguma balvas. Fotokonkursu organizē Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) un Jaunsardzes un informācijas centru.

Konkursam var iesūtīt fotogrāfijas, kurās attēlotas Latvijas karoga lietošanas tradīcijas ģimenē, skolā, pagastā, pilsētā, svinīgos pasākumos un valsts svētkos.

Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt ne vairāk kā trīs digitālas fotogrāfijas. Darbam jānorāda nosaukums, un, ja autors vēlas, var pievienot arī idejas aprakstu, kas nepārsniedz 300 zīmes.

Desmit labākie konkursa darbi tiks izstādīti Saeimas namā, atzīmējot Lāčplēša dienu. Uzvarētāju fotogrāfijas publicēs arī Saeimas, NBS, Jaunsardzes un informācijas centra tīmekļa vietnēs un sociālajos tīklos.

Līdz ar iespēju doties izbraucienā ar patruļkuģi, konkursa uzvarētāji varēs apmeklēt Saeimas namu, kā arī viesoties Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā. Pārsteiguma balvas saņems arī skolotāji, kuri mudinājuši savus audzēkņus piedalīties konkursā.

Darbi līdz 26.oktobrim jāsūta uz e-pastu konkurss@saeima.lv vai pa pastu (adrese – Jēkaba iela 11, Rīga, LV-1811), norādot autora vārdu, uzvārdu, vecumu, mācību iestādi un kontaktinformāciju (e-pasts, tālruņa numurs). Tāpat darbus datu nesējā iespējams iesniegt klātienē Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā Jēkaba ielā 16, Rīgā.

Rezultāti tiks paziņoti 3.novembrī Saeimas, NBS un Jaunsardzes un informācijas centra mājaslapās.

Konkursa nolikums.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt