Andrejs Klementjevs pateicas Beļģijas vēstniecei par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā

(13.07.2017.)
VideoGalerija

Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs ceturtdien, 13.jūlijā, Saeimas namā tiekoties ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Fransīnu Šenaju (Francine Chainaye), pateicās vēstniecei par viņas ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā. F.Šenaja parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja līdzšinējo divpusējo un daudzpusējo parlamentāro sadarbību, kā arī ieceri drīzumā rīkot Saeimas Aizsardzības komisijas vizīti Beļģijā, lai tiktos ar šīs valsts kolēģiem. Vēstniece apliecināja Beļģijas gatavību organizēt šādu vizīti.

A.Klementjevs pauda gandarījumu par abu valstu kopīgo darbu reģionālajos sadarbības formātos, it īpaši starp Baltijas un Beniluksa valstīm. Saeimas sekretārs atzinīgi novērtēja faktu, ka šī diskusiju platforma ir paplašinājusies, ietverot arī premjeru līmeni un piesaistot Ziemeļvalstis.

Beļģija aktīvi piedalās kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos Baltijas reģionā, tostarp gaisa telpas patrulēšanā, un vēstniece apliecināja, ka Beļģija turpinās sniegt atbalstu Latvijai drošības jomā.

A.Klementjevs atzinīgi novērtēja Latvijas un Beļģijas sadarbību ekonomikā, īpaši izceļot pieaugošo tirdzniecības apgrozījumu un ievērojamās Beļģijas investīcijas Latvijā, kā arī sadarbību ostu sektorā. Abu valstu aktīvā ekonomiskā sadarbība apliecina Latvijā ražoto preču un pakalpojumu konkurētspēju.

Tikšanās laikā A.Klementjevs informēja par 2018.gadā plānotajiem Latvijas simtgades svinīgajiem pasākumiem. Latvijas atpazīstamības veicināšanai arī Beļģijā paredzēta virkne kultūras notikumu. Vienlaikus Saeimas sekretārs aicināja vēstnieci nākamgad apmeklēt mūsu valsti, kad piedāvāsim plašu svētku programmu.

F.Šenaja ir karjeras diplomāte. Vēstniece iepriekš strādājusi savas valsts Ārlietu ministrijā, bijusi Beļģijas pastāvīgā pārstāve UNESCO, kā arī strādājusi Beļģijas vēstniecībās Amerikas Savienotajās Valstīs, Čehijā, Tunisijā, Francijā un Zviedrijā. F.Šenaja ir Beļģijas vēstniece Latvijā kopš 2015.gada augusta un pastāvīgi rezidē Stokholmā.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684011136400
Video: https://www.youtube.com/watch?v=lSw_lSj3sWw
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt