Starptautiskajās organizācijās strādājošie latvieši un Latvijas institūciju pārstāvji aicināti pieteikties neformālās sadarbības forumam

(03.07.2017.)

Eiropas Savienības un citās starptautiskajās organizācijās strādājošie latvieši, kā arī Latvijas valsts pārvaldes iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai Saeimas Eiropas lietu komisijas un Eiropas Latviešu apvienības organizētajā neformālās sadarbības forumā, kas 27.jūlijā notiks Latvijas parlamentā.

Foruma mērķis ir veicināt zināšanu apmaiņu starp Latvijā strādājošajiem un latviešu diasporas profesionāļiem.

Foruma atklāšana būs veltīta diasporai kā Latvijas vēstnešiem pasaulē, un tajā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdētājs Kristaps Grasis, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits un Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietniece Ilze Juhansone.

Foruma pirmajā sesijā plānots diskutēt par diasporas profesionāļu sadarbību un iespējām pārstāvēt Latvijas intereses starptautiski. Otrā sesija paredzēta kohēzijai Latvijā un Eiropas Savienībā. Savukārt trešajā sesijā tiks runāts par latviešu valodu kā Eiropas Savienības oficiālo valodu, kas ir ieguvums Latvijai un valodas attīstībai.

Pasākuma ietvaros tā dalībnieki dalīsies pieredzes stāstos, tāpat paredzēts laiks jaunu kontaktu veidošanai.

Pieteikties forumam var elektroniski saitē http://ej.uz/latviesuforums līdz 20.jūlijam.

Foruma norisei varēs sekot līdzi arī tiešsaistē www.saeima.lv.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā