Gundars Daudze ar Pakistānas vēstnieku pārrunā ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas

(13.06.2017.)
VideoGalerija

Latviju un Pakistānu vieno pozitīva ekonomiskās sadarbības dinamika, un tai ir potenciāls augt. Būtisks impulss tirdzniecības sakaru veicināšanai būtu konvencijas noslēgšana par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra otrdien, 13. jūnijā, parlamentā tiekoties ar Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Halidu Huseinu Memonu (Khalid Hussain Memon). Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Latvija un Pakistāna ir sākušas sarunas par šo nodokļu konvenciju. G.Daudze apliecināja, ka Finanšu ministrijas pārstāvji ir gatavi sarunu otrajai kārtai. Arī vēstnieks sacīja, ka viņa valsts atbildīgie eksperti ir gatavi turpināt darbu pie šī līguma, pusēm tiekoties šī gada rudenī.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda gandarījumu, ka iespēju studēt Latvijā izmanto 40 studenti no Pakistānas. Mūsu valsts augstskolas ir gatavas uzņemt vēl vairāk studētgribētājus, piedāvājot starptautiski atzītu izglītību par konkurētspējīgu cenu, akcentēja G.Daudze. Vēstnieks augstu novērtēja faktu, ka Latvijas augstskolas piedāvā studiju iespējas arī angļu valodā, un apliecināja, ka Pakistānas jaunieši ir ieinteresēti iegūt augstāko izglītību Latvijā.

Tikšanās laikā amatpersonas pauda interesi stiprināt politiskos, tostarp parlamentāros, kontaktus. G.Daudze pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā.

Halids Huseins Memons ir Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā kopš 2014.gada un pastāvīgi rezidē Varšavā, Polijā.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681998132524
Video: https://www.youtube.com/watch?v=22tyZhBmNuA
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā