Ināra Mūrniece jaunajiem basketbolistiem: izcilībai svarīgs komandas gars un attieksme pret mācībām

(13.06.2017.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 13.jūnijā, Saeimas namā sveicot mācībās sekmīgākos VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus, uzsvēra, ka izcilībai sportā svarīga ne vien fiziskā sagatavotība un mērķtiecība, bet arī komandas gars un attieksme pret mācībām.

Jūs esat spējuši harmoniski savienot fizisko un intelektuālo, neaizmirstot arī cilvēciskas prasmes, sacīja I.Mūrniece mācībās sekmīgākajiem jaunajiem basketbolistiem. Prasmes un vērtības, ko gūstat, strādājot komandā, un ko jums iemāca jūsu treneri, vienaudži un pretinieki, ir nenovērtējams ieguldījums jūsu attīstībā.

I.Mūrniece akcentēja basketbola īpašo lomu, saucot to par vienu no leģendārākajiem sporta veidiem Latvijā. Saeimas priekšsēdētāja jaunajiem spēlētājiem novēlēja veiksmi arī turpmāk un uzsvēra, ka Latvijas basketbola nākotne ir drošās rokās.

Pasākumā I.Mūrniece pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem jaunajiem spēlētājiem – Dignai Strautmanei un Artūram Strautiņam -, kuri beidz pārstāvēt savu komandu VEF LJBL un plāno turpināt basketbola karjeru Latvijas U20 izlasē.

V.Baumaņa piemiņas balvu Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem pasniedz kopš 1994.gada. Šī trenera vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu. Balvu ieguvuši arī tādi zināmi basketbolisti kā Kristaps Janičenoks un brāļi Bertāni, kā arī Anete Jēkabsone-Žogota.

Savukārt Rīgas Biznesa skola svinīgajā pasākumā sveica stipendijas ieguvēju - jauno basketbolistu Kārli Ozoliņu.

Apbalvošanā piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks, Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas izlases spēlētājs Jānis Blūms.

Saeimas namā ik gadu Latvijas Republikas čempionāta sezonas beigās sveic LJBL mācībās sekmīgākos spēlētājus, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, labākos trenerus un tiesnešus, kā arī Baumaņa kausa ieguvējus.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157684910115406
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā