Strīdus gadījumos zemes piespiedu nomas maksa būs mazāka

(01.06.2017.)

Strīdus gadījumos zemes gabala piespiedu nomas maksu privatizēta dzīvokļa un mākslinieka darbnīcas īpašniekam nākamajos trijos gados varēs noteikt no pieciem līdz trīs procentiem gadā no zemes kadastrālās vērtības. To paredz ceturtdien, 1.jūnijā, Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”

Saskaņā ar grozījumiem tajos gadījumos, kad privatizēta dzīvokļa vai mākslinieka darbnīcas īpašnieks ar zemes īpašnieku nevar vienoties par zemes gabala nomas maksu, 2018.gadā to varēs noteikt līdz pieciem procentiem gadā, 2019.gadā – līdz četriem, bet 2020.gadā – līdz trim procentiem gadā no zemes kadastrālās vērtības. 

Par likumprojekta virzību atbildīgās Saeimas valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs iepriekš pauda, ka “piedāvātais risinājums, mūsuprāt, neļaus prasīt nesamērīgi lielu naudu par zemes nomu situācijās, kad daudzdzīvokļu māja atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes un nav iespējams vienoties par savstarpēji pieņemamu nomas maksu”. 

Iepriekš strīdus gadījumos zemes gabala piespiedu nomas maksa bija nosakāma sešu procentu apmērā gadā no zemes kadastrālās vērtības.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā