Saeima galīgajā lasījumā lems par pakāpenisku zemes piespiedu nomas maksas samazināšanu strīdus gadījumos

(31.05.2017.)

Saeima ceturtdien, 1.jūnijā, galīgajā lasījumā vērtēs grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, kas paredz nākamajos trijos gados pakāpeniski samazināt zemes piespiedu nomas maksu gadījumos, kad zemes un privatizēta dzīvokļa īpašnieki nevar vienoties par  savstarpēji pieņemamu maksu.

Galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt arī par izmaiņām likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”. Grozījumi nepieciešami, lai izveidotu vienotu publisko personu un iestāžu sarakstu ar ziņām par valsts un pašvaldību iestādēm. Datubāze brīvi un bez maksas būs pieejama ikvienam interesentam.

Izskatīšanai otrajā lasījumā sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi likumā “Par valsts proves uzraudzību”. Izmaiņas rosinātas, lai mākslinieki savus juvelieru izstrādājumus nākamgad varētu zīmogot ar Latvijas simtgades logo.

Deputāti arī lems par vairāku iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās. To vidū ir grozījumi Civilprocesa likumā, kas paredz būtiskas izmaiņas civillietu izskatīšanā ātrāka tiesvedības procesa nodrošināšanai. Tāpat grozījumi paredz pilnveidot tiesību aizsardzību personām, kuras cietušas no konkurences tiesību pārkāpumiem.

Saeima arī lems, vai komisijām nodot grozījumus svētku, atceres un atzīmējamo dienu likumā, kuros rosināts 27.aprīli noteikt par Latgales dienu.

Savukārt Konkurences likuma grozījumi, ko rītdien plānots nodot izskatīšanai komisijās, paredz pasākumus efektīvākai konkurences un tās pārkāpumu lietu izskatīšanai.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus Ārstniecības likumā, kas paredz pakāpeniski atteikties no pagarinātā normālā darba laika mediķiem.

Saeimas 1.jūnija sēdes darba kārtībā ir 21 jautājums.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem