Saeima galīgajā lasījumā lems par nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību iesaldēšanu

(17.05.2017.)

Saeima ceturtdien, 18.maijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas vēl līdz 2020.gadam paredz iesaldēt nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības.  

Tāpat galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt likumu izmaiņas, kas paredz pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar NATO un Eiropas Savienības dalībvalstu sabiedrotajiem, tostarp ārkārtas situācijās un miera laikā. 

Vēl trešajā lasījumā deputāti vērtēs jauno Autortiesību kolektīvā pārvaldījuma likumprojektu, kas radīs tiesiskos priekšnoteikumus autortiesību un blakustiesību kolektīvā pārvaldījuma veikšanai. 

Izskatīšanai otrajā lasījumā Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz noteikt administratīvo atbildību par odometra rādījumu izmainīšanu. 

Otrajā lasījumā jāvērtē arī grozījumi Elektronisko sakaru likumā, kas preventīvos nolūkos ļaus uz laiku atslēgt ļaunprātīgos nolūkos izveidotas mājaslapas. 

Deputāti otrajā lasījumā spriedīs arī par izmaiņām Zemessardzes likumā, kas dos iespēju zemessarga izdienā ieskaitīt laiku, ko rezerves karavīrs pavadījis aktīvajā dienestā. 

Tāpat deputāti otrajā lasījumā skatīs likumprojektu, kas paredz Valmieras pilsētas pašvaldībai īpašumā nodot valsts meža zemi. 

Konceptuāli rītdien plānots lemt par autoceļu likuma grozījumiem, kas paredz atļaut automašīnas ar speciālām caurlaidēm uz 30 minūtēm bez maksas novietot maksas stāvvietās. 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdē pirmajā lasījumā izskatīt arī Militārā dienesta likuma grozījumus, kas paredz iespēju pilsoņiem brīvprātīgi pieteikties Latvijas armijas rezervē. 

Savukārt izskatīšanai komisijās plānots nodot divus likumprojektus, tostarp grozījumus Valsts probācijas dienesta likumā, kas izstrādāti, lai pilnveidotu regulējumu probācijas jomā. 

Saeimas 18.maija sēdes darba kārtībā ir 24 jautājumi. 

Rīt pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt