Ināra Mūrniece: esam gandarīti par Latvijas un Uzbekistānas daudzveidīgo sadarbību

(16.05.2017.)
VideoGalerija

Esam gandarīti, ka Latvijas un Uzbekistānas sadarbība kļūst aizvien plašāka un aptver dažādas nozares. To otrdien, 16.maijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Uzbekistānas Republikas parlamenta Olij Mažlis Senāta priekšsēdētāju Nigmatillu Juldaševu (Nigmatilla Yuldashev) un viņa vadīto delegāciju, kas Latviju apmeklē oficiālā vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja un N.Juldaševs pauda gandarījumu par abu valstu draudzīgajām attiecībām, plašo praktisko sadarbību un aktīvo politisko dialogu, tostarp parlamentu līmenī. N.Juldaševs izteica Uzbekistānas interesi apgūt Saeimas pieredzi likumdošanas ieviešanā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par sadarbību izglītības jomā. Latvija spēj piedāvāt Eiropas Savienības līmeņa izglītību, ko novērtē studenti no Uzbekistānas. Ārvalstu studentu skaita ziņā Latvijā Uzbekistāna ir līderpozīcijās. 

I.Mūrniece un N.Juldaševs, pārrunājot veiksmīgo sadarbību ekonomikā, bija vienisprātis, ka nozīmīgas jomas ir tranzīts un transports. I.Mūrniece kā pozitīvu piemēru minēja avioreisu Taškenta-Rīga-Ņujorka, kuru svarīgi saglabāt arī nākotnē. 

Uzbekistāna ir Latvijai svarīgs tirdzniecības partneris, teica Saeimas priekšsēdētāja. Novērtējam jaunās politiskās vadības reformu plānus biznesa un investīciju vides uzlabošanai - tas ļaus veicināt mūsu tirdzniecības apjomu pieaugumu. 

Uzbekistānas parlamenta priekšsēdētājs pateicās Latvijai par aktīvo darbu, veicinot Eiropas Savienības sadarbību ar Centrālāzijas valstīm. I.Mūrniece teica, ka arī turpmāk Latvija iestāsies par Eiropas Savienības ciešāku iesaisti Uzbekistānā.

N.Juldaševs uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju vizītē apmeklēt Uzbekistānu. 

Uzbekistānas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētājs Latvijā uzturas no 15. līdz 18.maijam. N.Juldaševu vizītē pavada parlamenta Likumdošanas palātas Budžeta un ekonomikas reformu komisijas priekšsēdētājs, deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītājs Adhams Šadmanovs, Likumdošanas palātas Ārlietu un starpparlamentu attiecību komisijas deputāts Ališers Kadirovs, kā arī Senāta Ārlietu, ārējo ekonomisko attiecību, ārvalstu investīciju un tūrisma komisijas loceklis, deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu loceklis Ikbolžons Mirzāliejevs.


Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157683844521345
Video: https://www.youtube.com/watch?v=vE7qWmwpEqA
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde