Saeima ratificē līgumu ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona fonda izveidei

(11.05.2017.)

Saeima ceturtdien, 11.maijā, ratificēja Nolīgumu, ar ko izveido Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu starptautisko fondu. Šī fonda kā starptautiskas organizācijas uzdevums būs sekmēt un koordinēt abu reģionu divpusējās attiecības, rosināt diskusijas par kopīgu stratēģiju izstrādi, kā arī veicināt kontaktus starp abu reģionu pilsoniskajām sabiedrībām. 

Fonds ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu sadarbību veicinās, balstoties uz prioritātēm, kas regulāri - reizi divos gados - tiek apstiprinātas abu reģionu valstu un valdību vadītāju samitos. 

Nolīgums tika parakstīts aizvadītā gada oktobrī Santodomingo, Dominikānas Republikā, kur no Latvijas puses to parakstīja ārlietu ministrs. 

2017.gadā fonda darbība tiks fokusēta uz sadarbības veicināšanu starp Latīņamerikas un Karību jūras reģionu un Baltijas valstīm. 

Līdz šim ES un Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstu fonds, kas tika dibināts 2011.gadā, darbojās kā Vācijas civiltiesību nodibinājums. Tā statuss tiks mainīts līdz ar starptautiskas organizācijas dibināšanas nolīguma parakstīšanu un spēkā stāšanos.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt