Saeimas deputātu delegācija vizītē apmeklēs Apvienoto Karalisti

(21.04.2017.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne kopā ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti deputātiem Hosamu Abu Meri un Sergeju Potapkinu 24. un 25.aprīlī darba vizītē uzturēsies Apvienotajā Karalistē. Vizītes ietvaros plānots pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības un Eiropas Savienības (ES) nākotni.

Londonā Latvijas parlamentāriešiem paredzētas tikšanās ar ministru Robinu Valkeru (Robin Walker) no Brexit ministrijas, Ārlietu ministrijas Eiropas direkcijas vadītāju Karolīnu Vilsoni (Caroline Wilson), kā arī pārstāvjiem no parlamenta Lordu palātas komitejas, kas atbildīga par ES politiku īstenošanu.

Vizītes ietvaros Saeimas deputāti tiksies ar domnīcas “Chatham House” vadītāju. Tāpat parlamentārieši tiksies ar domnīcu - Eiropas reformas centra (Centre for European Reform) un Eiropas Ārlietu padomes (European Council on Foreign Relations) - vadītājiem.

Saeimas deputātiem plānota tikšanās arī ar Skotijas parlamenta Eiropas lietu komisijas pārstāvjiem un Edinburgas Universitātē un Glāzgovas Universitātē studējošajiem no Latvijas.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā