Ināra Mūrniece Ukrainas Valsts prezidentam: Ukrainas tauta pierāda savu spēku

(04.04.2017.)
VideoGalerija

Ukraina, pretojoties Krievijas agresijai un reformējot valsti, ir pierādījusi savas tautas spēku. Latvija aicina Ukrainu neatslābt reformu īstenošanā. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 4.aprīlī, parlamentā tiekoties ar Ukrainas Valsts prezidentu Petro Porošenko (Petro Poroshenko), kurš oficiālā vizītē ieradies Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvijas sabiedrībā ir liela interese par notikumiem Ukrainā un jūtams spēcīgs atbalsts tās ļaudīm. I.Mūrniece uzsvēra, ka Latvija nemainīgi atbalsta Ukrainas izvēlēto eirointegrācijas ceļu. Arī Latvijas parlaments vienmēr ir stingri iestājies par Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti.

I.Mūrniece uzsvēra Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) nozīmīgo kopīgo atbalstu Ukrainai un Austrumu partnerības valstīm. Pēc Latvijas iniciatīvas notikusī Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeru vizīte Kijevā apliecināja visa reģiona solidaritāti ar Ukrainu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

P.Porošenko pateicās Latvijai par spēcīgo politisko un praktisko atbalstu reformu īstenošanā. Viņš arī akcentēja Saeimas priekšsēdētājas personīgo ieguldījumu, atbalstot karadarbībā cietušo Ukrainas bērnu rehabilitāciju Latvijā.

I.Mūrniece pauda Latvijas nostāju, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju ir jāturpina, līdz pilnībā īstenotas Minskas vienošanās.  

 I.Mūrniece un P.Porošenko pauda bažas par šā gada rudenī Baltkrievijā gaidāmajām militārajām mācībām Zapad-2017, kuras tiek rīkotas mūsu valstu robežu tuvumā, iesaistot lielus Krievijas armijas spēkus un plānojot izspēlēt ofensīvus militāros scenārijus. Saeimas priekšsēdētāja un Ukrainas prezidents uzsvēra stratēģiskās komunikācijas nozīmi, radot pretsparu Kremļa propagandai.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157680199011471
Video: https://www.youtube.com/watch?v=TVm2CnYm_TQ
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī