Valsts pārvaldes komisija atbalsta piemaksu limita palielināšanu karavīriem

(04.04.2017.)

Karavīriem piemaksa par pedagoģisko darbu militārajā izglītības iestādē kopā ar citām piemaksām turpmāk nedrīkstēs pārsniegt viņam noteikto mēnešalgu. To paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā otrdien, 4.aprīlī, galīgajam lasījumam atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. 

Patlaban piemaksu kopsumma Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīriem noteikta 30 procentu apmērā no mēneša atalgojuma. 

Izmaiņas likumā nepieciešamas, jo līdz šim noteiktais piemaksu limits karavīram, kurš sniedz atbalstu mācību procesa nodrošināšanā NBS izglītības iestādēs, liedz papildus uzticēt arī citus pienākumus, jo piemaksa ir noteikta tikai par papildu pienākumu izpildi vai arī pedagoģisko darbību, likumprojekta anotācijā norādījusi Aizsardzības ministrija. Īpaši negatīvi tas vērtējams gadījumos, kad attiecīgais karavīrs pārstāv kādu specifisku militāro jomu un viņa dalība citu karavīru apmācību procesā ir neaizstājama. 

Piemaksu kopsummas limita paaugstināšana motivētu karavīrus pildīt gan pamata un papildu pienākumus, gan arī iesaistīties pedagoģiskajā darbā, teikts likumprojektā. 

Par Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma grozījumiem galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā