Ināra Mūrniece pateicas Slovēnijai par praktisko atbalstu Latvijas drošības stiprināšanā

(28.03.2017.)

Mēs augstu vērtējam Slovēnijas parlamenta lēmumu nosūtīt savus karavīrus dalībai NATO kaujas grupā Latvijā. Šis žests apliecina Slovēnijas solidaritāti un atbalstu mūsu reģionam. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 28.martā, parlamentā tiekoties ar Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidentu Milanu Brglezu (Milan Brglez), kurš šajās dienās oficiālā vizītē uzturas Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka Latvija atzinīgi vērtē NATO Varšavas samita lēmumu stiprināt alianses klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā, kas ir praktisks solidaritātes apliecinājums un atturēšanas signāls Krievijai. Latvija kā NATO kaujas grupu uzņemošā valsts patlaban strādā pie nepieciešamā atbalsta sniegšanas. Kaujas grupai ir jābūt gatavai nekavējoties reaģēt uz jebkādu potenciālu agresiju krīzes situācijās, uzsvēra I.Mūrniece. 

Latviju un Slovēniju vieno draudzīgas attiecības un aktīvs politiskais dialogs, tostarp Eiropas Savienības (ES) un NATO darba kārtības jautājumos, akcentēja I.Mūrniece. Abas valstis saista sadarbība parlamentu komisiju līmenī. Gan Saeimā, gan Slovēnijas Nacionālajā asamblejā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar otras valsts likumdevēju.

Sarunā I.Mūrniece pauda bažas par situāciju Austrumukrainā. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Krievijas aktivitātes NATO robežas tuvumā apliecina - mums ir jābūt vienotiem un konsekventiem, turpinot līdzšinējo politiku attiecībās ar Krieviju, un vienīgā iespēja ekonomisko sankciju pārskatīšanai ir Minskas vienošanas pilnīga īstenošana.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols un Saeimas Nacionālās drošības komisijas sekretārs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Slovēnijas parlamentu deputāts Ringolds Balodis. M.Brglezu vizītē pavada Slovēnijas Nacionālās asamblejas Lauksaimniecības, mežsaimniecības un pārtikas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Simons Zajcs (Simon Zajc) un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Marko Pogačniks (Marko Pogačnik).


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157681830651596
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt