Saeimas namā būs apskatāma Eiropas projekta vēsturei veltīta izstāde

(21.03.2017.)

Saeimas namā no 23.marta līdz 7.aprīlim būs apskatāma Romas līguma 60.gadadienai veltīta ceļojošā izstāde “Arvien ciešāka savienība. Romas līgumu mantojums mūsdienu Eiropai”. Tā parlamentā tiks izvietota pēc Saeimas Eiropas lietu komisijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rosinājuma.

Izstādi ceturtdien, 23.martā, atklās Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Izstādē atspoguļota Eiropas Ekonomikas kopienas veidošanās un tās pārtapšana par Eiropas Savienību (ES), kādu to pazīstam šodien. Ekspozīcijā iekļautas tādas vēstures liecības kā tiesas spriedumu titullapas, juridiski dokumenti, institūciju vadītāju vēstules, preses izdevumi un fotogrāfijas, kā arī vēsturiskas brošūras.

Ceļojošo izstādi organizē ES vēstures arhīvi un Eiropas Universitātes institūts Florencē sadarbībā ar ES Padomi, Eiropas Parlamentu, Eiropas Komisiju, Itālijas valdību un ziņu aģentūru “ANSA”.

Izstādes atklāšana ceturtdien, 23.martā, Saeimas Lielajā vestibilā paredzēta pulksten 10.35.


Informācija medijiem:
Pasākuma laikā foto un video iespēja. Mediju pārstāvji, kuri nav akreditēti Saeimā, pasākuma atspoguļošanai aicināti Preses dienestā pieteikt vienas dienas akreditāciju.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt