Tautsaimniecības komisija: jaunajām automašīnām tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem

(08.03.2017.)

Jaunajām automašīnām līdz četru gadu vecumam tehnisko apskati varēs veikt ik pēc diviem gadiem. Šādu regulējumu trešdien, 8.martā, konceptuāli atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti, skatot sagatavotos grozījumus “Ceļu satiksmes likumā”. Tie sagatavoti pēc iedzīvotāju kolektīvā iesnieguma par transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšanu reizi divos gados.

Grozījumi paredz, ka Latvijā un ārvalstīs iepriekš nereģistrētam vieglajam automobilim un piekabei ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc reģistrācijas Latvijā. Otrā tehniskā apskate būs jāveic ne vēlāk kā divus gadus pēc pirmreizējās apskates. Savukārt, sasniedzot četru gadu vecumu, turpmākās tehniskās apskates šādām automašīnām būs jāveic katru gadu.

Patlaban likums noteic, ka iepriekš nereģistrētai automašīnai pirmreizējo valsts tehnisko apskati veic ne vēlāk kā divus gadus pēc tam, kad attiecīgais transportlīdzeklis pirmoreiz reģistrēts Latvijā. Turpmākās tehniskās apskates automašīnām jāveic katru gadu.

Likumprojektu vēl nepieciešams saskaņot ar visām atbildīgajām ministrijām, bet deputāti šodien šo ideju konceptuāli atbalstīja, ļaujot samazināt administratīvo slogu jaunu automašīnu īpašniekiem, informē komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš.

Vairāk nekā 10 tūkstoši Latvijas pilsoņu Saeimai iesnieguši kolektīvo iesniegumu “Transportlīdzekļu tehniskās apskates veikšana reizi divos gados”, lūdzot pagarināt termiņu automašīnu tehniskās apskates veikšanai līdz reizei divos gados kā tas ir, piemēram, Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un citur.

Sēdes fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157677762656043 
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā