Cilvēktiesību komisija spriedīs par situāciju Latvijas Radio

(06.03.2017.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 7.martā, uz sēdi aicinājuši Latvijas Radio, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) un Kultūras ministrijas pārstāvjus, lai detalizēti iepazītos ar situāciju Latvijas Radio un meklētu efektīvāko risinājumu samilzušajām problēmām, kas radījušas bažas par turpmāko sabiedriskā medija darbu.

„Situācija Latvijas Radio ir ļoti nopietna. Problēmas sabiedriskajā radio ir „ielaistas”, un tās jau ilgstoši nav risinātas. Komisijā esam saņēmuši arī radio arodbiedrības vēstuli, un Latvijas Radio darbinieki jau pirmīt signalizējuši par samilzušajām problēmām, piemēram, zemo finansējumu,” informē Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

„Stabils sabiedriskais medijs ir mūsu demokrātijas garants. Ziņas par to, ka Latvijas Radio ēterā varētu būt klusums vai skanēt tikai mūzika, ir ļoti satraucošas un pat bīstamas. Mēs nedrīkstam vilcināties, un iesaistītajām pusēm jāmeklē pēc iespējas efektīvāks risinājums,” uzsver I.Laizāne.

NEPLP 2.martā izteica neuzticību Latvijas Radio valdes locekļiem Aldim Pauliņam un Uldim Lavrinovičam. No trim valdes locekļiem amatu saglabā Sigita Roķe, kurai dots divu mēnešu pārbaudes laiks.

Lai detalizēti iepazītos ar situāciju sabiedriskajā medijā un sniegtu iespēju paust savu viedokli par notiekošo, uz sēdi līdz ar Latvijas Radio, NEPLP un Kultūras ministrijas pārstāvjiem aicināti arī bijušie Latvijas Radio valdes locekļi.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks otrdien, 7.martā, pulksten 10.00 Pieprasījumu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde