Deputāti vērtēs, kā uzlabot sadarbību starp institūcijām darbā ar riska ģimenēm

(06.02.2017.)

Kādi uzlabojumi darbā ar riska ģimenēm nepieciešami, lai novērstu gadījumus, kad vecāku nolaidības dēļ cieš bērni? Šis būs viens no jautājumiem, uz kuru atbildes trešdien, 8.februārī, meklēs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

“Analizējot nesen notikušās nelaimes, kurās gājuši bojā bērni, katrs dienests it kā ir godprātīgi darījis savu darbu. Taču, ja traģiski atgadījumi tomēr notiek, sistēmā acīmredzot kaut kas nav kārtībā. Nepieciešama cieša un koordinēta dienestu sadarbība un informācijas apmaiņa. Taču tā ir tikai viena monētas puse, jo mums nopietni jāraugās arī uz to, kāda ir sabiedrības attieksme pret līdzcilvēkiem. Pajautāsim sev - ko katrs no mums var darīt, lai kaimiņos nenotiek līdzīga traģēdija?” uzsver Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Piedalīties komisijas sēdē aicināts plašs iesaistīto institūciju loks - Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tiesībsarga biroja, Veselības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts probācijas dienesta, Rīgas apgabaltiesas, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas kopsēde notiks trešdien, 8.februārī, pulksten 10.00 Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī