Gundars Daudze: Latvija ieinteresēta attīstīt sadarbību ar Vjetnamu

(10.01.2017.)
VideoGalerija

Starp Latviju un Vjetnamu izveidojušās draudzīgas un konstruktīvas attiecības, un mūsu valsts vēlas paplašināt sadarbību vairākās jomās, tostarp izglītībā, tūrismā un ekonomikā. Vienlaikus esam ieinteresēti stiprināt arī politisko un nozaru dialogu starp abu valstu amatpersonām, tostarp aktivizēt parlamentāro sadarbību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, otrdien, 10.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tranvanu Hiņu (Tran Van Hinh). Vēstnieks Saeimu apmeklēja atvadu vizītē.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka būtisks priekšnoteikums abu valstu sadarbības veicināšanai ir līgumtiesiskās bāzes paplašināšana. Vēstnieks norādīja, ka abu valstu valdības patlaban strādā pie vairāku starpvalstu līgumu sagatavošanas.

G.Daudze pauda gandarījumu, ka parakstīšanai sagatavotais līgums par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem ļaus aktivizēt sadarbību ekonomikā. Tāpat esam ieinteresēti noslēgt līgumu sadarbībai izglītības un zinātnes jomā, kā arī līgumu par augstākās izglītības diplomu savstarpēju atzīšanu. Svarīgi arī turpināt darbu vienošanās par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem, vienlaikus uzsākot konsultācijas par readmisijas līguma projektu.

Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ekonomikā. Tirdzniecības apjoms starp abām valstīm pēdējos gados ir stabils, taču Latvijai ir izteikts tirdzniecības deficīts ar Vjetnamu, tādēļ mūsu valsts vēlas sekmēt Latvijas preču un pakalpojumu ienākšanu Vjetnamas tirgū. Sadarbībai perspektīvākās jomas ir farmācija, kosmētikas industrija, kokrūpniecība, informācijas tehnoloģijas un mašīnbūve.

G.Daudze pateicās vēstniekam par viņa pienesumu divpusējo attiecību stiprināšanā un novēlēja panākumus turpmākajā karjerā.

Tranvans Hiņs darbam Latvijā tika akreditēts 2014.gada martā. Viņa rezidences vieta ir Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157677285748181
Video: https://www.youtube.com/watch?v=z0IvuEYOT8s&t=4s
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde