Festivālā “Staro Rīga” pie Saeimas nama tapušais mākslas objekts pārtop Latvijas karogā

(06.01.2017.)
VideoGalerija

Piektdien, 6.janvārī, Saeimas namā atklāts tautas veidotais valsts karogs par godu gaidāmajām Latvijas simtgades svinībām. Svinīgā pasākumā, klātesot Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei, festivāla „Staro Rīga” ietvaros veidotais mākslas objekts pārtapa Latvijas valsts karogā, no tā vidus atsedzot karoga balto daļu.

Kopīgiem spēkiem mums izdevies radīt enerģētiski pozitīvi uzlādētu dāvanu mūsu valsts simtgadei, uzsvēra I.Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja pateicās ikvienam, kurš savu vārdu ierakstīja karogā, kā arī pauda atzinīgus vārdus Latvijas Mākslas akadēmijai, ar kuras pārstāvju līdzdalību tas tapis.

Latvijas valsts dzimšanas dienā, 18.novembrī, pie Saeimas nama īpašā performancē festivāla „Staro Rīga” apmeklētāji ierakstīja savu vārdu mākslas objektā – stilizētā valsts karogā -, lai dāvinātu Latvijai gaismu, kuru ikviens no mums nes sevī domās, vārdos un darbos. Mākslas performance bija viens no Latvijas simtgades svinību ieskandināšanas pasākumiem.

Mākslas objekts – karogs – veidots no sagatavota audekla Latvijas valsts karoga proporcijās; karoga izmērs ir 1,5 x 3 metri; vārdi tika rakstīti ar karmīnsarkaniem un sarkaniem marķieriem. Tas tapis, Saeimai sadarbojoties ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteju projekta #EsEsmuLatvija ietvaros.

Karoga atklāšanas pasākumā piedalījās arī Latvijas Mākslas akadēmijas rektors profesors Aleksejs Naumovs un prorektors profesors Kristaps Zariņš.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157678711152416
Video: https://www.youtube.com/watch?v=fu0BWg076aY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Press dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde