Saeimas Prezidijs un Frakciju padome nosaka ietvaru parlamenta Analītiskā dienesta pētījumu veikšanai

(22.12.2016.)

Saeimā nākamgad uzsāks darbu jauna struktūrvienība – Analītiskais dienests, kas nodrošinās aprakstošās un analītiskās pētniecības funkciju Latvijas parlamentā. 

Ņemot vērā jaunā dienesta sākotnēji ierobežoto darba kapacitāti, nepieciešams noteikt, kāda būs pasūtīto pētījumu veikšanas secība. Tādēļ Saeimas Prezidijs un frakciju vadītāji šodien nolēma, ka Analītiskā dienesta veicamo pētījumu plānu un tā grozījumus apstiprinās ar Prezidija un Frakciju padomes kopīgu lēmumu.  

Plānots, ka Analītiskais dienests pētījumus veiks, pamatojoties uz Saeimas komisijas lēmumu, vismaz divu frakciju ierosinājumu, kuru parakstījuši vismaz 20 Saeimas deputāti, vai arī Saeimas Prezidija un Frakciju padomes kopīgu lēmumu. 

Analītiskais dienests parlamentā tiek ieviests kā neatkarīga struktūrvienība, lai novērtētu izskatīšanā esošu likumprojektu kvalitāti, jau pieņemtu likumu efektivitāti, kā arī sniegtu likumdevējam atbalstu parlamentārās kontroles īstenošanā pār izpildvaru. 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt