Aizsardzības komisija pirmdien iztaujās NBS komandiera amata kandidātu

(02.12.2016.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti pirmdien, 5.decembrī, uz sēdi aicinājuši Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amata kandidātu ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu un pašreizējo NBS komandieri Raimondu Graubi.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis rosinājis Latvijas armijas komandiera amatā apstiprināt ģenerālmajoru L.Kalniņu. Valsts prezidents norādījis, ka ir svarīgi, lai nākamais komandieris būtu autoritāte NBS personāla vidū, lai viņam būtu komandiera un štāba vadīšanas, kā arī starptautisko operāciju pieredze, informē komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, piebilstot, ka komisijas sēdē deputāti iztaujās L.Kalniņu arī par NBS attīstības plānu.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Latvijas armijai jauns komandieris nepieciešams, jo šī gada 25.oktobrī R.Graube lūdza atbrīvot sevi no aktīvā dienesta pirms pilnvaru termiņa beigām. Saeima R.Graubi atkārtoti amatā apstiprināja 2014.gada 5.jūnijā.

Aizsardzības komisijas sēde notiks pulksten 11.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā