Atvērto durvju dienā Saeimas apmeklētāji ielūkojas Latvijas nākotnē

(30.09.2016.)
VideoGalerija

Piektdien, 30.septembrī, Atvērto durvju dienā Saeimas namā vairāk nekā 1000 apmeklētāju interaktīvi piedalījās ekspozīcijas #EsEsmuLatvija nākotnes daļas atklāšanā par godu gaidāmajiem valsts simtgades svētkiem. 

Pasākuma dalībnieki, iejūtoties valsts nākotnes veidotāju tēlā, aktīvi izmantoja iespēju uzņemt savu nākotnes fotogrāfiju, izdrukāt to un dalīties sociālajos tīklos. Saeimas nama apmeklētājiem tā bija iespēja interaktīvi kļūt pat Latvijas valsts simtgades gaidīšanas svētku līdzdalībnieku. 

Tāpat Saeimas viesi izmantoja iespēju bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā saviem tuvajiem nosūtīt īpaši šim pasākumam izgatavotu paskarti. 

Pasākumā īpaši aicināti piedalīties bija skolu jaunieši, lai apzinātos sevi ne vien kā savas, bet arī visas Latvijas nākotnes veidotājus, izvirzot mērķus arī valsts nākamajiem simts gadiem. 

Atvērto durvju diena Saeimā notika devīto reizi, un šogad tā tika organizēta sadarbībā ar Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteju un Latvijas Mākslas akadēmiju, kuras studenti Jānis Auniņš un Jānis Jaunzems veidojuši ilustrācijas interaktīvajai ekspozīcijai. 

#EsEsmuLatvija ir daļa no Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komitejas veidotās mobilās ekspozīcijas, kas laikā no 2017.gada 4.maija līdz 2018.gada 18.novembrim apceļos Latvijas skolas, pilsētas svētkus un nozīmīgākos jauniešu auditorijai domātos festivālus, iesaistot jauniešus Latvijas valsts simtgades sagaidīšanā, vienlaicīgi veicinot izpratni par Latvijas valsts tapšanu, lepnumu par mūsdienu Latvijas sasniegumiem un apziņu par sevi kā Latvijas nākotnes veidotāju. 

Skolu jauniešiem Atvērto durvju dienā bija iespēja iegūt informāciju par parlamenta realizētajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu „Iepazīsti Saeimu” un projektu „Jauniešu Saeima”. 

Tāpat kā iepriekš Atvērto durvju dienā parlamenta apmeklētāji varēja apskatīt Sēžu zāli, kurā ceturtdienās deputāti sanāk uz sēdēm, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli un Dāvanu zāli, kā arī ielūkoties reprezentācijas telpās, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas.

Erudīcijas konkurss

Saeimas Prezidijs izlozējis Saeimas Atvērto durvju dienas interaktīvās ekspozīcijas #EsEsmuLatvija erudīcijas konkursa piecus uzvarētājus.

Tie ir Iļja Klepše no Jaunogres vidusskolas 10.a klases, Anželika Kuzmičova no Jaunogres vidusskolas 10.a klases, Sofija Bedrija no Rīgas 96.vidusskolas 12.a klases, Elīza Loca no Rīgas Lietuviešu vidusskolas 4.b klases un skolotāja Laura Freimane no Rīgas 47.vidusskolas.

Parlamenta suvenīrus uzvarētāji var saņemt Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas) darba dienās no pulksten 9.00 - 16.30.

Erudīcijas konkursa anketa ar pareizajām atbildēm

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=-wfqeZ1k2q4 
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde