Latvijas Ārstu biedrībai nodos īpašumu Skolas ielā

(29.09.2016.)

Saeima ceturtdien, 29.septembrī, otrajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, kas paredz Latvijas Ārstu biedrībai (LĀB) nodot īpašumā nekustamo īpašumu Rīgā, Skolas ielā 3. 

Ārstu biedrība šajā ēkā atrodas jau kopš 1995.gada un līdz šim kā nekustamā īpašuma lietotājs rūpējās par to, tostarp par saviem līdzekļiem veicot visus nepieciešamos remontus un uzlabojumus elektroinstalācijai, ūdensapgādei, kanalizācijai, fasādēm, kā arī pārsegumu stiprināšanai. Patlaban ēkā notiek pagraba stāva remonts, norādīts likumprojekta anotācijā. 

LĀB ir sabiedriska organizācija, kas pārstāv ārstu un zobārstu intereses, apvienojot lielu daļu nozares speciālistu. Valsts tai ir deleģējusi vairākus uzdevumus, tostarp sertificēt un resertificēt ārstus un zobārstus, kā arī izsniegt profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecības reglamentētajās profesijās. 

Likumprojekts paredz īpašumu Skolas ielā ierakstīt zemesgrāmatā uz Ārstu biedrības vārda, nosakot aizliegumu to atsavināt vai ieķīlāt. 

Par likumprojektu Saeimā jālemj vēl trešajā lasījumā.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt