Ināra Mūrniece Miera skrējiena “Peace Run” dalībniekiem: mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu mieru

(05.08.2016.)

Mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt ilgtspējīgu mieru. Tas ir galvenais mērķis, kura īstenošanas labā pašlaik strādā arī Latvija sadarbībā ar saviem partneriem Eiropas un transatlantiskajās organizācijās. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pauž apsveikumā Miera skrējiena “Peace Run” Eiropas posma dalībniekiem, uzsverot, ka pašreizējie notikumi pasaulē, īpaši Eiropā liek bažīties par mieru un jo īpaši liek domāt par to, kā stiprināt starptautiskās sabiedrības spēju izvairīties no konfliktiem. 

Uzsverot, ka miers politikas kontekstā galvenokārt ir tieši labas gribas jautājums, I.Mūrniece apsveikumā apliecina, ka konfliktu rašanās iespējamība samazinās līdz minimumam, ja sabiedrība spēj uzturēt mieru un drošību. 

“Man ir liels prieks un gods savā un Saeimas vārdā sveikt Miera skrējiena dalībniekus uz Latvijas zemes! No 6. līdz 11.augustam jūs šķērsosiet Latviju no Apes Ziemeļvidzemē līdz pat Rucavai Dienvidkurzemē. Uz brīdi Latvija, tāpat kā abas mūsu kaimiņvalstis Baltijā un citas Eiropas valstis, kļūst par vietu, kur risinās šī lieliskā pasākuma Eiropas posms,” apsveikumā pauž Saeimas priekšsēdētāja un atzīmē, ka simbolisko un gaišus ideālus iemiesojošo Miera skrējienu kā tradīciju pirms gandrīz 30 gadiem iedibināja filosofs, mūziķis un sportists Šri Činmojs, un vēlāk to vienmēr ir atbalstījuši labas gribas cilvēki visā pasaulē. 

Saeimas priekšsēdētāja, citējot Šri Činmoja savulaik teikto, ka miers nenozīmē to, ka nav kara, bet gan to, ka pasaulē ir harmonija, mīlestība, apmierinātība un vienprātība, un uzsverot, ka miers ir cilvēka pirmā un galvenā izvēle, pauž ticību, ka Miera skrējiena dalībnieki no dažādām valstīm, arī Latvijas, mudina citus cilvēkus uz brīdi apstāties, ļauties kopības sajūtai un cerībai uz savstarpēju sapratni, draudzību, uzticēšanos. “Ticu, ka Miera skrējiens palīdz pasaulei kļūt labākai!” apsveikumā skrējiena dalībniekiem pauž I.Mūrniece. 

Tāpat I.Mūrniece atzīmē, ka “jaukas sakritības dēļ Miera skrējiens Latvijā ienāca vienlaikus ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sākšanos. Šajās dienās visa pasaule mazliet palēnina soli, noliek malā ikdienas darbus, pieklusina diskusijas, jo par galveno notikumu kļūst sports. Un sports ir miers. Arī olimpiskās himnas latviskajā tekstā ir šādi vārdi: “Ak, sport! Tu esi auglība, tu esi progress, tu esi miers!””. 

Saeimas priekšsēdētāja apsveikumā pauž pateicību visiem, kuri piedalās Miera skrējienā un ikvienam, kurš nes Miera lāpu – harmonijas, mīlestības un vienprātības simbolu, kas tuvina cilvēkus. 

No 6. līdz 11.augustam Latvijā viesojas Miera skrējiena “Peace Run” Eiropas posma daudznacionālā skrējēju komanda, kas vairāk nekā astoņu mēnešu garumā kopš starta Portugālē šī gada februārī apceļo visas Eiropas valstis, veicot turpat 24 tūkstošus kilometru garu distanci.  

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt