Inese Lībiņa-Egnere: jaunais Austrijas pārstāvniecības statuss Latvijā stiprinās abu valstu ekonomiskās attiecības

(11.07.2016.)
VideoGalerija

Austrijas lēmums saglabāt diplomātisko pārstāvniecību Rīgā, izvirzot ekonomisko sadarbību kā galveno prioritāti, ļaus stiprināt abu valstu ekonomiskās attiecības, pirmdien, 11.jūlijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiekoties ar Austrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aradu Benki (Arad Benkö), kurš parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Atzinīgi vērtējot abu valstu politisko sadarbību, ko apliecina arī virkne augsta līmeņa vizīšu, tostarp valsts prezidentu līmenī, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka diplomātiskā pārstāvniecība Rīgā ļaus saglabāt „atvērtas durvis” ciešākai sadarbībai nākotnē.

Austrijas diplomātiskā pārstāvniecība Rīgā, sākot no šī gada augusta, tiks pārveidota, pārstāvniecības darbību nodrošinot Austrijas Tirdzniecības kamerai. Tā būs vienīgā Austrijas pārstāvniecība Baltijas valstīs, jo vēstniecības Lietuvas galvaspilsētā Viļņā un Igaunijas galvaspilsētā Tallinā paredzēts slēgt.

I.Lībiņa-Egnere un A.Benke bija vienisprātis, ka ciešais politiskais dialogs palīdzējis stiprināt arī valstu ekonomisko sadarbību, ko apliecina tirdzniecības apgrozījuma pieaugums. Pagājušajā gadā tirdzniecības apgrozījums sasniedza 186 miljonus eiro, kas ir par 51,2 procentiem vairāk nekā 2011.gadā. Kā uzsvēra vēstnieks A.Benke, nodrošinot pārstāvniecības darbību, Austrijas Tirdzniecības kamera mērķtiecīgi palīdzēs palielināt savstarpēji noslēgto darījumu skaitu un apjomu.

Abas valstis saista arī intensīva sadarbība kultūras jomā. Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda prieku un lepnumu, ka Latvijas mākslinieki ir guvuši ievērojamu atzinību Austrijā. Kā izcilu piemēru I.Lībiņa-Egnere izcēla mūsu operdziedātājus, kuri bieži uzstājušies Vīnes Valsts operā, kā arī uzsvēra, ka Latvijas talanti un kultūras tradīcijas palīdz nest mūsu vārdu pasaulē.

A.Benke ir Austrijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā kopš 2015.gada 17.februāra.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157670921473495
Video: https://www.youtube.com/watch?v=qWbsWxComy8
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī