Saeimā diskutē par tiesiskumu maksātnespējas procesā

(03.06.2016.)

Lai meklētu atbildes uz uzņēmēju problēmjautājumiem par tiesiskumu maksātnespējā un uzņēmumu glābšanas kultūru, Saeimā piektdien, 3.jūnijā, norisinājās diskusija “Tiesiskums maksātnespējā ― veselīgai tautsaimniecībai”. Diskusiju rīkoja Saeima sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Ārvalstu investoru padomi Latvijā. 

Pasākumu atklāja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska. 

Dalībnieki strādāja divās paneļdiskusijās. Pirmajā - par maksātnespēju un tiesiskumu – uzstājās Saeimas Nacionālās drošības komisijas un Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesnesis Aigars Strupišs, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska, kā arī uzņēmējs un investors Nīls Dženingss (Neil Jennings). Paneļdiskusiju vadīja uzņēmuma “Deloitte Legal” pārstāve Ilze Znotiņa. 

Otrajā paneļdiskusijā par maksātnespēju kā iespēju uzņēmumu glābšanai piedalījās Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, valsts kontroliere Elita Krūmiņa, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora vietniece Santa Garanča, kā arī SEB grupas vecākais padomnieks kreditēšanas jautājumos Svens Olavs Matsons. Paneļdiskusiju vadīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvis Māris Vainovskis.  

Diskusija par tiesiskumu maksātnespējas procesā 3.jūnijā norisinājās Saeimas nama Sarkanajā zālē, un tai interesenti varēja sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv

 

Inese Lībiņa-Egnere: maksātnespējas sistēmas kvalitāte ir svarīgs valsts ekonomiskās izaugsmes priekšnoteikums

 

Diskusijas materiāli: 

Programma latviešu valodā  un angļu valodā

Informācija par diskusiju latviešu valodā un angļu valodā

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas vēstule Saeimas Juridiskās  komisijas Tiesu politikas apakškomisijai  

Pētījums "Ļaunprātīga maksātnespējas procesa riski Latvijā" un prezentācija

Pētījuma kopsavilkums "Uzņēmēji un investori: maksātnespējas procesi Latvijā ir neefektīvi un tiek ļaunprātīgi izmantoti"

Tieslietu ministrijas prezentācija

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača prezentācija

Latvijas Komercbanku asociācijas prezentācija

Latvijas Zvērinātu advokātu padomes prezentācija

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas prezentācija

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes prezentācija

Videoieraksts:
1.daļa latviešu valodā un angļu valodā
2.daļa latviešu valodā un angļu valodā

Fotogrāfijas

Videosižets 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt