Saeimas priekšsēdētāja Otavā tiekas ar Kanādas NATO asociācijas pārstāvjiem

(16.04.2016.)

 Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece oficiālās vizītes Kanādā ietvaros kopā ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu tikās ar Kanādas NATO asociācijas pārstāvjiem.

“Stipras transatlantiskās attiecības ir svarīgas gan Eiropai, gan tās sabiedrotajiem - ikvienam, kuram ir svarīgas tādas vērtības kā brīvība un demokrātija,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Asociācijas pārstāvji atzinīgi novērtēja Latvijas atbildīgo attieksmi pret savas valsts drošību, jau līdz 2018.gadam palielinot valsts aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta, kā arī pieaugošo sabiedrības iesaisti Zemessardzē.

Puses bija vienisprātis, ka jūlijā gaidāmajā NATO Varšavas samitā ir svarīgi pieņemt lēmumu par NATO militāro spēku ilgtermiņa klātbūtni Baltijā.

Saeimas delegācija ar NATO Kanādas asociācijas pārstāvjiem pārrunāja arī drošības izaicinājumus informatīvajā telpā un Krievijas īstenoto propagandu.  Šī iemesla dēļ Latvija īpašu uzmanību pievērš stratēģiskajai komunikācijai. Cīņā pret propagandu būtisks ir NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā, kuram atbalstu sniedz arī Kanāda. Tāpat mūsu valstī darbu sācis Baltijas Mediju izcilības centrs, informēja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja no 13. līdz 18.aprīlim uzturas oficiālā vizītē Kanādā. I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, kurš ir arī NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs un NATO PA Politiskās komitejas priekšsēdētājs. Kanādā Latvijas parlamenta delegāciju pavada Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā