Saeimas Apmeklētāju centru septiņos gados apmeklējuši 18 tūkstoši cilvēku

(28.01.2016.)

Septiņi gadu laikā, kopš darbojas Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs, to apmeklējuši vairāk nekā 18 tūkstoši cilvēku. Apmeklētāju un informācijas centra darbības mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Saeimas darbu, nepastarpināti sniedzot informāciju apmeklētājiem un īstenojot dažādas informatīvi izglītojošas aktivitātes.

Centru septiņu gadu laikā apmeklējuši 18 260 apmeklētāji, klātienē ar parlamenta deputātiem un amatpersonām šajā laikā apmeklētāji tikušies 4404 reizes. Nevalstiskās organizācijas un iedzīvotāji Saeimā septiņu gadu laikā iesnieguši 46 705 iesniegumus, tostarp uz informatīvo e-pastu saņemti vairāk nekā 10 tūkstoši elektronisko iesniegumu. Savukārt uz Saeimas informatīvo tālruni saņemti vairāk nekā 9 tūkstoši zvanu.

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par parlamenta darbu, Saeima īsteno virkni informatīvi izglītojošu projektu, kas galvenokārt mērķēti jauniešu auditorijai. Pasākumu virziens – valstiski nozīmīgi, sociāli atbildīgi, patriotismu veicinoši un videi draudzīgi.

Viens no šādiem pasākumiem ir “Jauniešu Saeima”, kas šogad sanāks jau sesto reizi, 29.aprīlī parlamentā pulcējot 100 jauniešus, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. Savukārt izglītojošajā skolu programmā „Iepazīsti Saeimu” piedalījušies jau vairāk nekā 4200 audzēkņu no 95 Latvijas skolām. Tāpat Saeima ir viens no lielākajiem „ēnu devējiem” mūsu valstī, un septiņu gadu laikā deputātus un darbiniekus „ēnojuši” vairāk nekā 1500 jauniešu. Šogad “ēnas” parlamentā pulcēsies 10.februārī. Saeimā tiek rīkotas arī dažādas konferences, diskusijas, apbalvošanas, tematiskās izstādes un konkursi jauniešiem.

Saeima ik gadu rīko Atvērto durvju dienu, piedalās projektā „Staro Rīga”, kā arī Muzeju naktī, kas kopumā pulcējusi vairāk nekā 16 500 apmeklētāju. Parlamenta deputāti un darbinieki piedalās arī sociālajās akcijās, Ziemassvētku labdarības pasākumā un Donoru dienā, kā arī sporta spēlēs.

Lai skaidrotu Saeimas darbu, tiek izstrādāti informatīvi izglītojoši materiāli, kas pieejami dažādos formātos - faktu lapas, prezentācijas, infografikas un videomateriāli.

Ikvienam ir iespēja sekot līdzi parlamenta ikdienai fotogrāfijās Saeimas Flickr un Instagram kontos. Flickr kontā ir teju 27 tūkstoši publicitātes fotogrāfiju, savukārt Instagram kontam ir vairāk nekā 1000 sekotāju. Saeimas YouTube kanālā publicēti teju 1000 videosižeti, kas skatīti vairāk nekā 230 tūkstošu reizes. 2015.gada nogalē ir izveidots arī parlamenta Vimeo konts.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs izveidots 2009.gadā.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no pulksten 9.00 līdz 16.30. Apmeklējot centru, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī, zvanot uz Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un rakstot e-pastu uz info@saeima.lv.



Infografika par centra darbību aizvadītajos septiņos gados: https://www.saeima.lv/Inf_mat/Infogr/AIC_7_infografika_druka.pdf

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde