Noteiks jaunu aizsargjoslu ap automobiļu gāzes uzpildes stacijām

(28.01.2016.)

Saeima ceturtdien, 28.janvārī, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Aizsargjoslu likumā, kas noteiks jaunu aizsargjoslu ap automobiļu gāzes uzpildes stacijām.

Likuma grozījumi paredz noteikt, ka aizsargjosla būs 25 metru attālumā no uzpildes stacijas tvertnēm un uzpildes iekārtām. Šajā aizsargjoslā drīkstēs atrasties objekti, kas saistīti ar gāzes vai degvielas uzpildes staciju darbību, tostarp tvertnes un uzpildes iekārtas, kā arī sašķidrinātās gāzes ogļūdeņražu balonu noliktavas un tirdzniecības punkti.

Tāpat grozījumi paredz noteikt drošuma zonu 500 metru attālumā no jebkuras iekārtas ogļūdeņražu izpētei un ieguvei, kā arī aizliedz šajā zonā kuģot.

Aizsargjoslas patlaban likumā definētas kā noteiktas platības, kuru uzdevums ir aizsargāt dažāda veida gan dabiskus, gan mākslīgus objektus no nevēlamas ārējās iedarbības, nodrošināt to ekspluatāciju un drošību vai pasargāt vidi un cilvēku no kāda objekta kaitīgās ietekmes.

Aizsargjoslu likuma grozījumi Saeimai vēl jāskata otrajā un trešajā lasījumā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt