Saeimas namā atklās Baltijas Asamblejas 25.jubilejai veltītu izstādi

(13.01.2016.)

Ievadot Latvijas prezidentūru Baltijas Asamblejā (BA), ceturtdien, 14.janvārī, Saeimas namā notiks Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcijai veltītās izstādes atklāšana. Atzīmējot 25.gadskārtu kopš BA dibināšanas, izstāde stāsta par BA vēsturi, atskatoties uz līdz šim paveikto un mudinot uz turpmāku sadarbību arī nākotnē.

BA veltīto izstādi svinīgi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Atklāšanas pasākumā uzrunu teiks arī BA prezidents un BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Latvija no 1.janvāra ir BA prezidējošā valsts, un šos pienākumus pildīs vienu gadu. Jānis Vucāns par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcijas prezidentu ievēlēts BA 34.sesijā, kas novembra beigās notika Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

BA izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 14.janvārī, pulksten 10.35 Saeimas Lielajā vestibilā, Rīgā, Jēkaba ielā 11. Uz pasākumu aicināti Lietuvas un Igaunijas vēstnieki Latvijā, Saeimas Prezidija locekļi un deputāti. Izstāde Saeimas namā būs apskatāma līdz 22.janvārim.

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem