Saeimā pēc Korupcijas novēršanas apakškomisijas iniciatīvas parakstīs pretkorupcijas deklarāciju

(08.12.2015.)

Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisija trešdien, 9.decembrī, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Pretkorupcijas dienā aicina ikvienu amatpersonu un interesentu parakstīt individuālu pretkorupcijas deklarāciju. Iestāties pret korupciju un parakstīt savu apņemšanos varēs īpaši tam paredzētā grāmatā. Pasākumu organizē Korupcijas novēršanas apakškomisija sadarbībā ar organizāciju “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

Pirms deklarācijas parakstīšanas Saeimas nama Sarkanajā zālē klātesošos uzrunās Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs, Augstākās padomes deputāts Dainis Īvāns, “Sabiedrības par atklātību – Delna” direktors Gundars Jankovs un organizācijas “Providus” pētnieks Valts Kalniņš.

Lai kopīgi iestātos pret korupciju, starptautiskā pretkorupcijas organizācija “Transparency International” šogad ir izveidojusi individuālu pretkorupcijas deklarāciju.

2003.gada 9.decembrī tika parakstīta ANO Pretkorupcijas konvencija. Tā nosoda korupciju kā apkaunojošu noziegumu visā pasaulē neatkarīgi no valstu kulturālā fona un tiesiskās sistēmas, īpaši akcentējot sabiedrības lomu korupcijas novēršanā un apkarošanā. Konvencija formalizē valsts pārvaldes un politiķu pienākumu visās savās darbībās orientēties uz kopējo sabiedrisko labumu.

Pretkorupcijas deklarācijas grāmatā varēs parakstīties arī pēc 9.decembra, jo tā būs pieejama Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas telpās. 

Deklarācijas parakstīšana notiks trešdien, 9.decembrī, Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11 pulksten 13.00.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde