Deputāti aicinās atbildīgās amatpersonas skaidrot nepilnības un nelikumības Rīgas namu pārvaldnieka darbībā

(24.11.2015.)

Trešdien, 25.novembrī, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti iztaujās Rīgas domes un pašvaldības uzņēmuma “Rīgas namu pārvaldnieks” atbildīgās amatpersonas par Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām un nelikumībām apsaimniekotāja darbībā.

“Rīgas namu pārvaldnieks ir lielākais namu apsaimniekotājs Rīgā, tādēļ nepilnības tā darbībā atstāj negatīvu ietekmi uz lielu daļu rīdzinieku maciņiem. Komisijas sēdē, uzklausot atbildīgās amatpersonas, vēlamies saņemt atbildi uz jautājumu – kad beidzot Rīgas namu pārvaldnieks sakārtos savu darbību tā, lai rīdziniekiem nerastos jautājumi par pārvaldīšanas maksas pamatotību,” informē komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Valsts kontrole revīzijā ir secinājusi, ka Rīgas namu pārvaldnieka noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un salīdzināms ar faktiskajiem izdevumiem, kā arī maksā tiek iekļauti ar māju pārvaldīšanu nesaistīti izdevumi.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties Valsts kontroles, Rīgas domes, Rīgas namu pārvaldnieka, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 25.novembrī, pulksten 12.30 Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11.





Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā