Izglītības komisija precizē speciālos likumus rūpnieciskā īpašuma jomā

(10.11.2015.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 10.novembrī, trešajā lasījumā atbalstīja četrus likumprojektus, precizējot speciālos likumus rūpnieciskā īpašuma jomā, lai veicinātu efektīvu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību.

Grozījumi nepieciešami, lai novērstu normu dublēšanos ar 2015.gada 2.jūlijā izsludināto Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumu, kā arī precizētu tās atbilstoši praksē konstatētajām nepilnībām.

Likumprojekti skar arī jautājumu par apelācijas un iebildumu iesniegumu izskatīšanu, pielīdzinot regulējumu Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumā noteiktajam.

Izglītības komisijas atbalstītās izmaiņas paredzētas Patentu likumā, Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likumā, Dizainparaugu likumā, kā arī likumā par preču zīmēm un ģeogrāfiskas izcelsmes norādēm.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt