Konferencē Saeimas namā diskutē par risinājumiem cilvēku tirdzniecības novēršanai

(26.10.2015.)

Pirmdien, 26.oktobrī, Saeimas namā norisinājās starptautiska konference „Drošības kompass – efektīvi risinājumi cilvēku tirdzniecības novēršanai”. Konferenci atklāja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tā pulcēja ekspertus no vairākām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. 

Konference rīkota ar mērķi stiprināt ES valstu partnerību un veicināt cilvēktirdzniecības upuru izcelsmes valstu un mērķa valstu starpinstitucionālo sadarbību, meklējot efektīvākos cilvēktirdzniecības apkarošanas veidus. 

Konference „Drošības kompass – efektīvi risinājumi cilvēku tirdzniecības novēršanai” pēc biedrības „Resursu centrs sievietēm MARTA” iniciatīvas organizēta sadarbībā ar Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju un Saeimas Eiropas lietu komisiju. 

Līdztekus Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētājai Inesei Laizānei, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājai Lolitai Čigānei, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedram Andrejam Judinam un citiem Saeimas pārstāvjiem konferencē piedalījās arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kā arī eksperti no Apvienotās Karalistes, Igaunijas un Zviedrijas. 

Konferences dalībnieki iepazīstināti ar Eiropas Komisijas programmas „Noziedzības prevencija un apkarošana” finansētā projekta „Drošības kompass” nozīmīgākajiem rezultātiem un projekta ietvaros veiktā pētījuma secinājumiem par cilvēktirdzniecībai Latvijā un Igaunijā izmantotajiem rekrutēšanas mehānismiem. 

Pasākumā eksperti dalījās pieredzē par funkcionējošām izejas programmām, kas paredzētas no cilvēktirdzniecības cietušām personām, un starptautisko praksi upuru atbalsta un aizsardzības mehānisma lietošanā.

 

Lībiņa-Egnere konferencē: cīņa pret cilvēku tirdzniecību ir lemta neveiksmei, nerisinot to veicinošos faktorus - nabadzību, diskrimināciju un sociālo atstumtību

 

Konferences materiāli:

Programma

Zviedrijas tieslietu kancleres Annas Skarhedas (Anna Skarhed) prezentācija
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedra Andreja Judina prezentācija
Pētnieka Romana Krolova (Roman Krolov) prezentācija 
Projekta POPPY konsultantes  Džūlijas Bindelas (Julie Bindel) prezentācija
Interešu aizstāvības un kampaņu vadītājas, Eiropas Sieviešu lobija pārstāves Pjeretas Papē (Pierrette Pape) prezentācija 

Fotogrāfijas

Videosižets

Videoieraksti:
1.sesija
2.sesija
3.sesija

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde