Saeimas apmeklētāji iepazīst Latvijas ceļu uz brīvu valsti

(09.10.2015.)
VideoGalerija

Kas bija izšķirošie notikumi pirms 25 gadiem, kas palīdzēja Latvijai atgūt neatkarību un kļūt par brīvu un demokrātisku valsti? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz ekspozīcija “Brīvības ceļš”, kas piektdien, 9.oktobrī, atklāta Saeimas atvērto durvju dienas ietvaros. 

Projekts “Brīvības ceļš” šodien atklāts, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei un Saeimas priekšsēdētājas biedriem Gundaram Daudzem un Inesei Lībiņai-Egnerei kopā ar skolēniem saliekot puzles par valsts brīvības ceļa trīs galvenajiem posmiem – 4.maija neatkarības deklarāciju, janvāra barikādēm un faktisko neatkarības atjaunošanu 1991.gada 21.augustā.

Projekts par Latvijas ceļu uz brīvu valsti turpināsies izglītojošās skolu programmas “Iepazīsti Saeimu” ietvaros. Klases, kas pieteikušās interaktīvajai lekcijai par parlamenta darbu, turpmāk atraktīvā veidā varēs iegūt arī plašākas zināšanas par Latvijai izšķirošajiem notikumiem deviņdesmito gadu sākumā. 

Saeimas nama apmeklētāji atvērto durvju dienā izmantoja iespēju nofilmēties video apsveikumā Latvijai, sagaidot tās 100.dzimšanas dienu. Tāpat liela interese bija par iespēju uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpaši šim pasākumam izgatavotu “Brīvības ceļa” pastkarti ar Saeimas zīmogu. 

Kā ik gadu, interesenti klātienē varēja aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi. Ikviens parlamenta apmeklētājs varēja apskatīt Sēžu zāli, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli un Dāvanu zāli. Tāpat interesentiem bija iespēja ielūkoties parlamenta reprezentācijas telpās, kuras ikdienas ekskursiju laikā nav pieejamas.

Dalībai tradicionālajā Saeimas atvērto durvju dienā bija pieteikušies vairāk nekā 1600 cilvēku, lielākoties skolēni no visas Latvijas.

Apmeklēt Saeimu šajā dienā īpaši bija aicināti skolēni, lai papildinātu savas zināšanas par mūsu valsts jaunāko laiku vēsturi un izmantotu iespēju uzzināt vairāk par projektu “Jauniešu Saeima” un skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”. 

Atvērto durvju diena Saeimā notika jau astoto reizi.

 

Saeimas Preses dienests








Piektdien, 29.martā