Izglītības komisija atbalsta jauno Vidzemes Augstskolas Satversmi

(07.10.2015.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija trešdien, 7.oktobrī, konceptuāli atbalstīja Vidzemes Augstskolas Satversmes grozījumus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu augstskolas darbības kontinuitāti, Satversmes atbilstību Augstskolu likumā noteiktajam tiesiskajam regulējumam, kā arī precizētu ar izglītības iestādi un tās lēmējinstitūciju veicamo darbību un augstskolas struktūras izmaiņām saistītus jautājumus.

Grozījumi Vidzemes Augstskolas Satversmē precizē jautājumu par augstskolas goda biedriem, nosakot, kādos gadījumos šo statusu personai var atsaukt. Tāpat grozījumos noteikts, ka augstskolas Senāts izvirza vai atsauc nominantus Goda doktora piešķiršanai.

Grozījumi papildina arī jautājumu par augstskolu finanšu resursu struktūras noteikšanu, kā arī precizē atsevišķu Augstskolu likumā noteiktu terminu lietojumu.

Komisija nolēma rosināt Saeimu likumprojektu "Par Vidzemes Augstskolas Satversmes grozījumiem" plenārsēdēs skatīt trīs lasījumos, lai novērstu redakcionāla satura nepilnības Saeimā iesniegtajā Vidzemes Augstskolas Satversmes grozījumu tekstā.

Pašlaik Vidzemes Augstskolas darbību regulē Satversme, kas apstiprināta 2007.gada 13.decembrī.

 

Saeimas Preses dienests

 

 

 

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt