Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: pat visattālākajā Latvijas nostūrī cilvēki nedrīkst justies aizmirsti

(17.09.2015.)

Piektdien, 18.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece reģionālā vizītē apmeklēs Ludzu un Zilupi.  Šī ir ceturtā Saeimas priekšsēdētājas vizīte Latgalē un otrā, kuras laikā viņa tiekas ar jaunsargiem un jaunsardzes instruktoriem. 

„Šādas vizītes man ir svarīgas, jo pat visattālākajā Latvijas nostūrī cilvēki nedrīkst justies aizmirsti”, sacīja I.Mūrniece. „Katras šādas vizītes laikā sastopos ar cilvēkiem, kuri pašaizliedzīgi, ļoti vienkāršos apstākļos veic svarīgu, valstisku darbu – apmāca jaunsargus, iesaistās zemessardzē, sargā robežu, māca un mācās latviešu valodu, uztur latgaliskas un latviskas tradīcijas, saimnieko, nodrošina darba vietas.” 

Piektdien no rīta Zilupes vidusskolā I.Mūrniece tiksies ar 317.Zilupes jaunsargu vienības jaunsargiem un vienības komandieri Valeriju Meškovski. Kapteinis V.Meškovskis un viņa vienības jaunsargu pārstāvji ar Saeimas priekšsēdētāju ir tikušies jau iepriekš. 

„Zilupē jaunsargu vienība nodibināta 2012.gada oktobra sākumā, un par 317.jaunsargu vienības instruktoru kļuva Valerijs Meškovskis - nesen pensionējies robežsardzes kapteinis, kuram bija liela pieredze robežsardzē un arī interese par jaunsargu kustību,” pauž Saeimas priekšsēdētāja. 

Zilupes vidusskola, kuras jaunieši aktīvi iesaistījušies jaunsargu kustībā, šajā mācību gadā sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu Zilupes novada iedzīvotājiem organizē bezmaksas latviešu valodas kursus. 

Pēc tikšanās ar jauniešiem Saeimas priekšsēdētāja Zilupes pašvaldībā tiksies ar bezpartejisko Zilupes novada mēru Oļegu Agafonovu. 

Pēcpusdienā I.Mūrniece tiksies ar Ludzas medicīnas centra darbiniekiem un centra valdes locekli, dakteri Juri Atstupenu, kā arī Ludzas novada domes priekšsēdētājas vietnieku Edgaru Mekšu. 

Mediju pārstāvji vizītes atspoguļošanai aicināti sazināties ar Saeimas priekšsēdētājas biroja vadītāju Ritu Našenieci, zvanot 29498506.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 29.martā