I.Latkovskis: nav jānoskaņojas slīkt, bet glābšanas vestēm jābūt - komisija turpinās skatīt Latvijas gatavību uzņemt patvēruma meklētājus

(15.09.2015.)

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija 16.septembra sēdē turpinās uzklausīt valdības pārstāvjus par gatavību uzņemt patvēruma meklētājus. “Šoreiz centrālais jautājums būs par kristiešiem. Pirmkārt, par valsts institūciju un kristiešu draudžu sadarbību. Otrkārt, vai patvēruma meklētāju uzņemšanā ir iespējams orientēties uz vajātajiem kristiešiem,” informē Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

“Nav jānoskaņojas slīkt, bet glābšanas vestēm jābūt. Par Latvijas gatavību uzņemt patvēruma meklētājus mums jārunā neatkarīgi no tā, cik daudz esam par vai pret viņu uzņemšanu,” situāciju raksturo komisijas priekšsēdētājs.

Komisijas deputāti runās par to, kādas iespējas patvēruma meklētāju uzņemšanas jautājumā sadarbībai ar kristiešu draudzēm redz valdība un, vai Iekšlietu ministrija sarunās ar Eiropas Komisiju redz iespēju uzņemt galvenokārt vajātos kristiešus. Tāpat komisijas sēdē tiks diskutēts, cik reāla patlaban ir iespēja identificēt katra patvēruma meklētāja migrācijas iemeslus, kā arī par izmaksām Latvijai saistībā ar šo cilvēku uzņemšanu un citiem jautājumiem.

Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde trešdien, 16.septembrī, sāksies pulksten 12.00 un notiks komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 118.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī