Deputāti trešdien vērtēs Valsts kontroles priekšlikumus paplašināt tās pilnvaras

(08.09.2015.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 9.septembrī, vērtēs Valsts kontroles (VK) sagatavotos likumprojektus, kas paredz tiesības iestādei veikt zaudējumu piedziņu no atbildīgajām personām par revīzijās konstatētajām nelikumībām.

Ja revīzijās tiks konstatēta pretlikumīga rīcība, kas valstij radījusi zaudējumus, VK būs tiesības sākt zaudējumu piedziņas procesu pret vainīgajām amatpersonām, paredz iesniegtie grozījumi Valsts kontroles likumā.

Tāpat likumprojekts paredz, ka valsts kontrolierim reizi gadā būs jāziņo Saeimai par VK darbību.

Vienlaikus VK ierosina veikt grozījumus Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā, pagarinot noilguma termiņu zaudējumu atgūšanai no diviem līdz četriem gadiem un nosakot, ka rupjas neuzmanības rezultātā radītie zaudējumi ir atlīdzināmi ne vairāk kā vainīgās amatpersonas viena gada mēnešalgas apmērā.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties atbildīgo ministriju, tiesībsargājošo iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks trešdien, 9.septembrī, plkst.12.30, Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē.






Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā