Saeima par Fiskālās disciplīnas padomes locekli apstiprina Andžu Ūbeli

(03.09.2015.)
Galerija

Saeima ceturtdien, 3.septembrī, Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatā apstiprināja Andžu Ūbeli. Atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm par A.Ūbeli balsoja 51 deputāts, pret – 33 deputāti. 

Vakantajam amatam Saeimas deputāti bija izvirzījuši divas kandidatūras: Andžu Ūbeli un Tāli Laizānu. 

A.Ūbelis līdz šim strādājis dažādos amatos Finanšu ministrijā, tostarp bijis valsts sekretāra vietnieks fiskālās politikas un ārvalstu finanšu palīdzības jautājumos, kā arī ieņēmis padomnieka un vecākā padomnieka amatu Pasaules Bankā. 

Jaunas kandidatūras bija jāizvirza, jo no amata atkāpās iepriekš Saeimas deputātu virzītais padomes loceklis Inesis Feiferis. 

Padome strādā sešu locekļu sastāvā, no kuriem trīs izvirzīti pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra priekšlikuma, bet trīs – pēc vismaz desmit Saeimas deputātu priekšlikuma. 

Padomes locekļus amatā apstiprina Saeima uz sešiem gadiem, un viens un tas pats loceklis amatu padomē var ieņemt ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas. 

Fiskālās disciplīnas padome ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota Fiskālās disciplīnas likuma ievērošanas uzraudzībai. Padome darbu uzsākusi 2014.gada janvārī.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā